Cuidadors de gossos en internet contra les residències canines!

Per a molts amos de gossos que s’en van de viatge l’actitud normal seria deixar la mascota en residències canines o guarderies per a gossos, però des de fa poc a Espanya es nota un canvi radical en quant a on deixar el seu animal quan fa falta.

Els amants de gossos volen el millor per als seus amics amb quatre potes i ja no convé deixar-los en llocs on estaran la majoria del temps en gàbies o tancats amb gossos desconeguts, tenint contacte humà limitat i poca diversió. Convençuts que hi ha millors alternatives, els amos de gossos es giren cap a una solució mes familiar: Cuidadors particulars que proposen serveis de guarderia per a mascotes a la seva pròpia casa. Aquests “cangurs” solen cuidar solament un o dos gossos alhora, podent així dedicar-los temps i assegurar-se que els gossos passin tan bones vacances com els seus amos. Estar a casa, jugar, fer llargs passejos, I sobretot nous amics! Els cuidadors de gossos són generalment apassionats d’animals que no els poden tenir a temps complet o busquen companyia per a la seva mascota.

Les trobades entre amos de gossos i cuidadors solen fer-se primer per internet, en comunitats noves dedicades a posar-los en contacte i a facilitar els serveis de guarderia entre particulars. Aquestes webs existeixen des de fa uns anys a l’estranger, principalment als Estats Units, però ja comencen a néixer a Espanya amb moltes ganes de canviar el sentit de “residència” per a mascotes. Una d’elles, Bibulu, precisa específicament que el seu objectiu número u és el benestar dels gossos, ajudar a proporcionar-los hostalatges agradables quan no poden estar amb els seus amos:

“Bibulu ofereix una alternativa molt assequible i sense gàbies enfront de les llunyanes i costoses residències canines. Connecta fàcilment a amos de gossos que necessiten ajuda amb cangurs disponibles per allotjar gossos en les seves pròpies llars. Volem que els nostres gossos trobin el millor hostalatge possible quan no estem a casa. Sabem que hi ha molta gent amb les nostres mateixes necessitats.”

Es pot llegir a la seva pàgina web.

Aquesta comunitat jove no para de créixer amb nous cuidadors de gossos i amos registrats diàriament, que intercanvien serveis de guarderia amb tota seguretat, ja que el paper de Bibulu és contactar als cuidadors, assegurar-se que siguin fiables, que no siguin pensions per a animals, ajudar als amos a buscar el cuidador de gossos perfecte i fer seguiments dels hostalatges per telèfon.

Els amants de gossos semblen encantats amb aquesta alternativa, ja que no solament és el gos qui té una cura mes personalitzada, sinó que també l’amo. Efectivament molts cuidadors solen proposar el enviament de fotografies i videos dels gossos als seus amos durant els hostalatges, per estar en contacte i que vegi lo be que ho passa el pelut de la família.

Tranquil·litza i proporciona records de vacances!

Això sí que és un pas endevant per al benestar animal i la solidaritat entre particulars.